FungiLED richt zich specifiek op het paddenstoelen segment “andere paddenstoelen”. Uit onderzoek is gebleken dat de lichtkleur van invloed is op het groeiproces van de paddenstoel. Met name blauwe verlichting heeft een positieve impact op de groei.

Samen met Verbruggen Paddestoelen heeft FloriLED we een maatwerk LED module ontwikkeld. Onder het label FungiLED wordt het lichtrecept momenteel met succes in de markt geïmplementeerd. Middels teeltproeven op verschillende kwekerijen wordt de komende tijd veel informatie verzameld. Dit maakt het mogelijk om tot het meest ideale lichtrecept te komen. En de beste teeltresultaten.

Referenties

In diverse proeftuinen in de Bommelerwaard is aangetoond dat de huidige 150 Watt gloeilampen 1 op 1 te vervangen zijn door FloriLED Aardbeien LED lamp van 12 Watt. Het juiste spectrum zorgt er namelijk voor dat er met 12 Watt energieverbruik hetzelfde resultaat op de aardbeienplant wordt gerealiseerd.

Succesvolle proeven in de Bommelerwaard

Succesvolle aardbeienproef met FloriLED Aardbeien LED lamp overtuigt klant om 1 kas volledig uit te rusten met FloriLED Aardbeien lampen. Verduurzamen is belangrijk voor tuinders. Een betaalbaar en kwalitatief product overtuigd de klant om eerder over te stappen op LED producten.