Succesvolle LED proeven in de Bommelerwaard bewijzen de werking van het aardbeien spectrum. In de proeven zijn de huidige 150 Watt gloeilampen 1 op 1 vervangen door FloriLED Aardbeien LED lamp van 15 Watt. Het juiste spectrum zorgde er voor dat er met 15 Watt energieverbruik hetzelfde groeiresultaat gerealiseerd werd. 

In een aantal kassen met aardbeien zijn proeven uitgevoerd. Van een tweetal spectrums of kleur combinaties werd getest wat het effect op de aardbeien was. In de proef werd groeistimulatie van de aardbeiplant vergeleken met de gloeilampen die in gebruik zijn.

In beide testvakken bleek het aardbeien spectrum het gewenste resultaat op te leveren. Er was namelijk geen enkel verschil zichtbaar in groei tussen de FloriLED aardbeien LED lampen van 15 Watt en de gloeilampen van 150 Watt.

Het ene spectrum bevat wat meer wit/groen licht als het andere. Waarbij het spectrum met iets meer wit licht als positiever voor het menselijk oog wordt beschouwd. Als het buiten donker is, werkt dit prettiger.

Het spectrum met meer wit licht is dan ook door FloriLED als standaard aardbeien spectrum geselecteerd. Dit is ook het spectrum wat in de webshop wordt aangeboden als FloriLED aardbeien LED lamp van 15 Watt.

Referenties

In diverse proeftuinen in de Bommelerwaard is aangetoond dat de huidige 150 Watt gloeilampen 1 op 1 te vervangen zijn door FloriLED Aardbeien LED lamp van 12 Watt. Het juiste spectrum zorgt er namelijk voor dat er met 12 Watt energieverbruik hetzelfde resultaat op de aardbeienplant wordt gerealiseerd.

Succesvolle proeven in de Bommelerwaard

Succesvolle aardbeienproef met FloriLED Aardbeien LED lamp overtuigt klant om 1 kas volledig uit te rusten met FloriLED Aardbeien lampen. Verduurzamen is belangrijk voor tuinders. Een betaalbaar en kwalitatief product overtuigd de klant om eerder over te stappen op LED producten.